Vyhledávání

Nový britský virtuální operátor věnuje čtvrtinu svého zisku na charitu

29.11.2012 10:38

Německo má lidová vozidla, Británie pak od pondělí 19. listopadu lidového operátora. Oproti předplacenkám britských operátorů nabízí levnější volání i SMS, ve vlastní síti navíc zdarma. Nový virtuál The People's Operator navíc věnuje každý měsíc čtvrtinu svého zisku na veřejně prospěšné činnosti.
Virtuál The People's Operator (TPO) pokrývá signálem až 98 procent britského území, a to díky využití infrastruktury operátora Everything Everywhere (EE). Společnost EE, která vznikla spojením dvojice operátorů T-Mobile a Orange, je v současné době jediným operátorem, který ve Velké Británii provozuje síť LTE. Rychlejších datových přenosů by se tak brzy mohli dočkat i zákazníci TPO.
V současné chvíli tedy nový britský virtuál využívá síť 3G a nabízí především hlasové a textové služby. V porovnání s předplacenkami mobilních operátorů láká TPO zákazníky zejména na nižší ceny volání a SMS, ale datové přenosy jsou oproti konkurenci výrazně dražší. Hovory a SMS v rámci vlastní sítě pak TPO neúčtuje. Standardní i micro SIM kartu lze zakoupit výhradně prostřednictvím internetových stránek TPO.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/britsky-virtual-charita-08g-/mobilni-operatori.aspx?c=A121120_152143_mobilni-operatori_LHR