Vyhledávání

Nové mobilní sítě jsou jako první železnice. Nevíte, co po nich bude jezdit, říká expert

06.12.2013 11:45

Všichni tři mobilní operátoři si před dvěma týdny nakoupili za miliardy korun kmitočty pro sítě čtvrté generace. Co ale díky nim nabídnou lidem nového? Bude to nejen kvalita a rychlost dat. Ale i služby, o kterých třeba ještě nikdo netuší, myslí si telekomunikační expert Jiří Peterka.
Čtvrtá generace mobilních sítí se dostala do rukou Telefónice, T-Mobilu a Vodafonu. Nové či vylepšené služby tak během několika let přinese stávající trojice velkých mobilních hráčů. A není vlastně jisté, co může zákazník čekat.
Díky nedávné aukci kmitočtů tak nemusí mít lidé jen kvalitnější zobrazování videa a rychlejší stahování dat. "Jsou možnosti, které nás ještě nenapadly. Ale pevně věřím, že se objeví," říká nezávislý telekomunikační konzultant Jiří Peterka.
Zároveň příliš nevěří, že tyto služby může v budoucnu přinášet v Česku ještě čtvrtý operátor. Podle něj je proniknutí na trh jednoduše příliš drahé.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-61400980-nove-mobilni-site-jsou-jako-prvni-zeleznice-nevite-co-po-nich-bude-jezdit-rika-expert