Vyhledávání

Nové datové tarify O2: roste FUP, ale i ceny

22.02.2013 17:12

O2 se chlubí navýšením FUP, ale pro hojně využívaný nejlevnější datový tarif to neplatí a navíc zdražuje. Vyšší rychlostí po překročení FUP ale potěší všechny.
O2 mění svoji nabídku „Mobilního internetu“ a „Internetu v mobilu +“, což v terminologii operátora stále není to samé. V tiskové zprávě se do popředí strká navýšení FUP limitů, navýšení rychlosti internetu po překročení FUP a aktuální slevová akce. Co už se tak nahlas nezmiňuje, je zdražení nejlevnějšího tarifu ze 150 Kč na 200 Kč. Operátor se hájí tím, že jen skončila slevová akce, ve skutečnosti však „nižší“ ceny platily dlouhodobě – viz následující screenshot.
Ani v prvním odstavci vyjmenované výhody nejsou bez háčků. FUP neroste u nejlevnějšího tarifu Internet v mobilu+ S. Tedy když si to shrneme, u (dovolím si odhadnout) nejhojněji využívaného tarifu FUP zůstává, cena roste. FUP roste až u vyšších tarifů a opravdu je to radost pohledět, třeba hned druhý nejdražší IvM+ M poskočil z 500 MB na 1 GB. O2 si to ale kazí u nejvyššího tarifu IvM+ XXL, který byl dosud bez limitu, od března je omezen na 30 GB. Naštěstí to platí pouze pro nové aktivace, stávajícím zákazníkům zůstanou podmínky zachovány. FUP roste také u dvou nižších tarifů pro Mobilní internet, u jednoho zůstává a u nejvyššího, dosud neomezeného, se opět zavádí 30 GB strop (opět jen nové aktivace).

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/clanky/nove-datove-tarify-o2-roste-fup-ale-i-ceny/sc-3-a-1322965/default.aspx