Vyhledávání

Neomezené volání za 500 korun je tu. Ale má to háček

27.11.2013 09:37

Praha - Neomezené volání za 500 korun už je v Česku skutečností. Bez nutnosti upsat se na dva roky ho za tuto „bájnou" cenu nabízejí hned dva virtuální operátoři. Má to ovšem jeden podstatný háček: Jak společnost Voocall, tak Dragon Internet do balíčku neomezeného volání a SMS zpráv nepřidávají data.
Za 500 korun tak v Česku nyní může neomezeně volat a posílat SMS jen ten, kdo zároveň nepoužívá telefon k prohlížení internetu či vyřizování e-mailů.
Kdo trvá na „volné" porci dat a chce nejvýhodnější neomezené volání, ten se musí stát klientem mBank a zřídit si tam její (téměř) bezpoplatkové mKonto. Banka totiž u příležitosti svých šestých narozenin nabízí ve spojení s Vodafonem neomezené volání, neomezené SMS zprávy a nadprůměrné 4 GB dat za 599 korun při úvazku na dva roky. Stejný tarif prodává Vodafone za 999 korun. Nabídka od mBank je časově omezená, její konec oznámí s desetidenním předstihem.
Mobilní trh je v letošním roce v silném pohybu. V březnu Telefónica a následně i zbývající dvojice velkých operátorů srazila cenu neomezeného volání k hranici 700 korun. A trh se dále rozrůstá o virtuální operátory, kterých už je v Česku zhruba čtyřicet.
Průzkum prudce rostoucího trhu virtuálních operátorů, který provedl online deník Aktuálně.cz, napočítal v Česku už přes deset nabídek neomezeného volání. Zachycuje je následující tabulka, která řadí nabídky abecedně podle názvů operátorů.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=796242