Vyhledávání

Naděje? Do aukce se možná pustí i Citi Group

07.08.2013 08:16

Možná to s aukcí a 4. mobilním operátorem nebude až tak marné. Nový šéf ČTÚ jednal s Citi Group, která se možná postaví skupině PPF.
Aukce o volné kmitočty včetně veledůležitého pásma 800 MHz se kvapem blíží, termín pro podání přihlášky do výběrového řízení bude někdy v půli září. Jakmile Český telekomunikační úřad (ČTÚ) posoudí splnění podmínek pro účast, rozběhne se samotná fáze přihazování. Ta by mělo začít na konci října a na Vánoce budeme vědět, zda přijde 4. operátor. Dle vyjádření předsedy Rady ČTÚ Jaromíra Nováka pro ČTK by v tomto ohledu nemusela zůstat skupina PPF v zájmu o vstup na tuzemský trh osamocena.
Veledůležité frekvence za miliardy se budou dražit na podzim. ČTÚ chce požehnání od ÚOHS, operátoři jsou přesto připraveni jít kvůli podmínkám k soudu.
Novák pro ČTK uvedl, že jednal se zástupci Citi Group, kteří „pro svého klienta sondovali podmínky vstupu na český trh.“ Dodejme, že ve hře je krom „osmistovky“ ještě spektrum 1800 a 2600 MHz, přičemž právě dva velké bloky v pásmu 800 a 1800 MHz jsou dle podmínek aukce vyčleněny výhradně pro nového operátora, což je dle stávajících operátorů nefér. Nováček by tak mohl teoreticky získat největší prostor pro výstavbu datové sítě LTE a současně frekvence pro hlas.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/clanky/nadeje-do-aukce-se-mozna-pusti-i-citi-group/sc-3-a-1324414/default.aspx