Vyhledávání

Mobilní U:fon před Vánoci ožije, koupil ho Air Telecom

03.12.2012 14:30

Praha - Téměř zapomenutá mobilní síť U:fon by měla ožít ještě před letošními Vánoci. Společnost už převzal nový vlastník a slibuje brzy představit novou nabídku levného volání a internetu. Kromě toho společnost Air Telecom slibuje v příštím roce i virtuálního operátora. Společnost MobilKom, která provozuje mobilní síť U:fon, přešla od prosince pod nového vlastníka Air Telecom. Firma se prodejem v rámci insolvenčního řízení zbavila dluhů.

Air Telecom získal MobilKom za 21 milionů korun. Závazky MobilKomu přitom přesahovaly dvě miliardy korun. Air Telecom převzal majetek i kompletní agendu MobilKomu. Složením kupní ceny zároveň ukončil insolvenční správu. Veškeré smlouvy zůstanou v platnosti a pro zákazníky firmy se nic nemění. "Koupili jsme zdravou společnost, která i v řízené insolvenci dokázala prokázat svou životaschopnost. I nadále chceme razit filozofii společnosti U:fon a svým zákazníkům nabízet kvalitní, přitom však dostupné telekomunikační služby," říká předseda představenstva Air Telecomu Martin Hes.

Během prosince U:fon podle Hese nabídne nové tarify akcentující současné potřeby českých zákazníků na hlasové a internetové služby, jaké jsou běžné na západě Evropy. Nová nabídka naváže na úspěšný hlasový tarif Volání za korunu, který umožnil neomezené volání za jednu korunu za minutu do všech sítí v ČR a do vybraných sítí v zahraničí.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/ekonomika/podnikani/clanek.phtml?id=765032