Vyhledávání

Mobilní revoluce v číslech: jak se projevil nástup virtuálů a neomezených tarifů?

29.07.2013 09:56

Z dosud zveřejněných výsledků Telefóniky a Vodafonu vyplývá, že nedošlo ani k výraznějším změnám v počtech uživatelů, ani k významnějším výkyvům výnosů z mobilních služeb.
Náš mobilní trh prošel v nedávné době zajímavými změnami: nastoupili první virtuální operátoři, a neomezené tarify se staly dostupnějšími. S konkrétnějším hodnocením dopadů těchto změn ale bylo nutné chvíli počkat, než budou známa taková čísla, o která se dá hodnocení opřít.
Taková chvíle nyní nastala: minulý týden zveřejnila své pololetní výsledky česká Telefónica, a souběžně s ní i mateřský Vodafone. Celkový obrázek sice ještě není kompletní, protože T-Mobile své výsledky zveřejní až počátkem srpna – ale hlavně díky tradičně podrobným údajům od Telefóniky lze už nyní leccos zajímavého zjistit. A kromě toho: vždyť to byla právě Telefónika, která u nás „prolomila ledy“: jak spuštěním prvního virtuála v říjnu loňského roku (BLESKmobil, byť fakticky jen značkového přeprodejce), tak i nabídkou neomezených tarifů FREE v dubnu letošního roku. Takže: jak se vše projevilo na jejích výsledcích za letošní první a druhý kvartál?

Zdroj: https://www.lupa.cz/clanky/mobilni-revoluce-v-cislech-jak-se-projevil-nastup-virtualu-a-neomezenych-tarifu/