Vyhledávání

Mobilní (r)evoluce s háčkem

11.04.2013 20:27
Deklarovaná jednoduchost nové nabídky kulhá na obě nohy. Bez upsání se na dva roky si zákazník připlatí a cena za 100 MB nebo 1GB dat není zcela jasně definovaná. Opět tak cítíme závan starých telekomunikačních časů a oblíbených her na schovávanou se zákazníky. Na první pohled je neomezené volání a SMS za 750 korun pro řadu lidí opravdu lákavá nabídka. Telefónice se také nedá upřít, že své Free tarify představila na českém trhu první, i když ostatní budou v krátké době následovat. Jako vše u českých operátorů to ale také má pár háčků.

První, a pro mnoho potenciálních zákazníků zásadní háček je v samotné ceně. Bez upsání se operátorovi na dva roky stojí tarify o 150 korun více(!) a za devítisetkorunový paušál se neomezené volání dá už dnes snadno sehnat prostřednictvím firemních nabídek. Mnohdy samozřejmě i o hodně levněji.

Nejlevnější Free tarif navíc neobsahuje žádný datový balíček a dražší mají přibaleno jen 150 MB nebo 1GB dat. Za objem navíc se doplácí "odpovídající rozdíl standardních cen tarifů". Každý si tedy musí odečíst odpovídající cenu toho, co v balíčku už má od ceny dat, která by chtěl navíc.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/komentare/c1-59672750-mobilni-r-evoluce-s-hackem