Vyhledávání

Mobil od ČEZ: jediný tarif, nulový paušál a pět balíčků

16.10.2013 11:48

Ani takový gigant, jakým je ČEZ, nedosáhl na neomezené hlasové tarify. Tvrdí, že se zaměřuje na zákazníky, kteří je nepotřebují, protože provolají měsíčně do 200 minut. Podobně pro datové služby, kde také může konkurovat jen v menších objemech.
Zástupy virtuálních mobilních operátorů se včera opět rozrostly. Nově příchozím přitom není nikdo menší, než gigant ČEZ. Ten je ale gigantem v úplně jiném oboru, zatímco vstup mezi virtuály (virtuální mobilní operátory) je i pro něj premiéra. Přesněji: pro jeho plně vlastněnou dceru jménem ČEZ Prodej, s.r.o. Protože právě ona je poskytovatelem služeb elektronických komunikací pod novou značkou „Mobil od ČEZ“, a s ní také zákazníci vstupují do smluvních vztahů.
Vzhledem k velikosti samotného ČEZu se dalo očekávat, že jeho plány a ambice nebudou nijak skromné. A také nejsou: od ČTÚ si ČEZ Prodej nechal přidělit celkem 500 000 mobilních čísel (705 000 000 až 705 499 999), a počty svých zákazníků chce počítat na stovky tisíc. Pokud se mu to podaří, znamenalo by to, že jeho hostitel – kterým skutečně je Telefónica – by skrze pouhé dva virtuály (BLESKmobil a právě ČEZ, resp. Mobil od ČEZ) mohl výrazně dominovat i jako MNO. Připomínám, že již dnes má BLESKmobil více než polovinu SIM karet v součtu přes všechny virtuály, a s nástupem ČEZu pod stejným hostitelem by podíl Telefóniky dále rostl. Samozřejmě ale se vším mohou ještě výrazně zamíchat výsledky aukce a příchod nového operátora s vlastní sítí. Ale ještě dříve může dojít i k prodeji samotné Telefónicy, viz poslední (a již i potvrzené) zprávy o probíhajících jednáních o prodeji.

Zdroj: https://www.lupa.cz/clanky/mobil-od-cez-u-jediny-tarif-nulovy-pausal-a-pet-balicku/