Vyhledávání

Mapa: Kolik kde zaplatíte za roaming?

18.07.2013 20:35

Ceny volání v Evropě se od 1. července díky unijní regulaci opět snížily. Při cestách mimo EU jsou ale služby několikanásobně dražší. Podívejte se, kolik zaplatíte za roamingové služby tří tradičních operátorů pro vybrané země světa, kam jezdí Češi nejčastěji.
Standardní ceny roamingu můžete odlehčit roamingovými balíčky. Výjimkou je T-Mobile, který od nich začíná ustupovat. „Aktivujeme jen jeden typ roamingu, ostatní balíčky byly zrušeny. Aktivní zůstává pouze Cestovatel u zákazníků, kteří jej už mají,“ uvádí Martina Kemrová z T-Mobilu.
Zbylí dva operátoři roamingová zvýhodnění stále nabízejí. Jsou postavena převážně na tom, že zákazníci zaplatí několik desítek korun za každý hovor a následně dostanou nižší cenu za minutu. Vodafone pak za poplatek sto korun na den umožňuje využívat svůj domácí tarif s omezeným množstvím dat. Telefónica O2 zase nabízí speciální tarif s 30 volnými minutami pro příchozí hovory do typicky dovolenkových destinací, jako jsou třeba Egypt, Turecko nebo Thajsko. Výměnou za to je ale volání i po EU několikanásobně dražší.
Virtuální operátoři měli ještě nedávno vlastní pravidla - dnes jsou jejich ceny za zahraniční služby obvykle shodné s operátorem, se kterým sdílejí síť.

Zdroj: https://data.blog.ihned.cz/c1-60273140-mapa-kolik-kde-zaplatite-za-roaming