Vyhledávání

Levné volání chystá i COOP, nabídne také banku a sázky

22.03.2013 08:35

Praha - Na levnější telefonování začne lákat i síť 2920 družstevních prodejen COOP, která je podle výše předloňských tržeb sedmičkou mezi obchodními řetězci v Česku.
Novou službu virtuálního operátora hodlá spustit na podzim letošního roku. "Vedle předplacených karet plánujeme nabídnout také smluvní paušály," řekl online deníku Aktuálně.cz předseda představenstva COOP Zdeněk Juračka. Skupina nyní jedná s poskytovateli sítě, konkrétního operátora si zatím nevybrala. „Všichni operátoři na českém trhu mají o spolupráci zájem, jednáme prakticky se všemi," říká Juračka.
Další novinkou v prodejnách COOP bude věrnostní program, který chce řetězec spustit ještě letos a propojit mimo jiné právě i s nabídkou telefonních služeb. Do samoobsluh zamíří také sázkové terminály, jednání se Sazkou nyní finišují. Po úspěšném otestování rozšíří letos COOP i bankovní služby ve spolupráci s Era Poštovní spořitelnou, respektive ČSOB. Lidé tak v samoobsluze budou moci vložit peníze na účet, podat platební příkaz a zaplatit složenku, podle Juračky je v plánu také přímá nabídka bankovních účtů.
Pro řetězec COOP, těžící ze sítě téměř tří tisíc poboček a silného zastoupení v menších městech a obcích, půjde o další rozšíření jeho klasického byznysu. Vloni začala v několika desítkách prodejen nabízet volně prodejné léky, na některých místech převzala také poštovní služby místo uzavíraných poboček České pošty. Letos odstartoval pilotní provoz služby COOP Energy, lákající na levnější plyn a elektřinu.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=774694