Vyhledávání

Kvůli nepovedené aukci mobilních frekvencí neodstoupím, říká šéf Rady ČTÚ Dvořák

12.03.2013 15:05
Od aukce mobilních frekvencí si vláda slibovala příchod čtvrtého operátora na tuzemský trh. K tomu ale asi nyní nedojde. Aukci zastavil předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák s tím, že nabízená cena je příliš vysoká a nový operátor by ji následně promítl do koncové ceny zákazníkům.

Podle ministra průmyslu Martina Kuby mu předseda ČTÚ Pavel Dvořák dostatečně nevysvětlil, proč v pátek zastavil aukci mobilních frekvencí. Dvořák by proto měl z kauzy vyvodit osobní důsledky. "Reakce a vysvětlení pana předsedy mě příliš neuspokojily," řekl v sobotu Kuba v rozhovoru pro IHNED.cz.

Kuba proto jeho pokračování ve funkci vládě nenavrhne. Dvořák se brání převzetí osobní zodpovědnosti. "Tu by musel předseda Rady ČTÚ vyvodit především v případě, že by nechal celou aukci pokračovat a nezohlednil by zásadní skutečnosti, které byly důvodem zrušení aukce," tvrdí Dvořák pro IHNED.cz.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-59478760-kvuli-nepovedene-aukci-mobilnich-frekvenci-neodstoupim-rika-sef-rady-ctu-dvorak