Vyhledávání

Krize v praxi: Statisíce Španělů vyměnily mobilního operátora za levnějšího

23.09.2013 15:50

Krizí sužovaní Španělé vyhledávají levnější alternativy mobilního telefonování. Kvůli tomu změnilo svého operátora v červenci více než šest set tisíc obyvatel země. Trend je jasný: Od velkých firem přecházeli Španělé k menším nebo i virtuálním operátorům.
Ve Španělsku v červenci změnil operátora rekordní počet uživatelů mobilních telefonů. Krize lidi nutí hledat levnější nabídky volání. Změna nejvíce postihla velké firmy, jako Telefónica a Vodafone.
Telefónica a Vodafone přišly o zákazníky na úkor menších konkurentů. Mezi ty patří Orange, Yoigo a virtuální operátoři, kteří si pronajímají kapacitu sítě od zavedených operátorů.
Celkem v červenci změnilo podle údajů regulačního úřadu CMT operátora 638 948 klientů. Bylo to o téměř 50 procent více než ve stejném období loni.
Operátoři se snaží přilákat zákazníky nižšími cenami a nabídkou výhodných balíčků, které zahrnují mobilní volání a volání z pevné linky, internet a televizi. Hospodářská situace ve Španělsku je nyní velmi obtížná. Bez práce je zde jeden ze čtyř obyvatel a maloobchodní tržby již více než tři roky meziměsíčně klesají.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-evropa/c1-60857170-krize-v-praxi-statisice-spanelu-vymenily-mobilniho-operatora-za-levnejsiho