Vyhledávání

Klienti doplatili na šedého operátora. Teď se nikam nedovolají

03.04.2013 13:57

Bezplatné volání v rámci uzavřené skupiny a volné minuty i SMS zdarma do ostatních mobilních sítí znějí lákavě. Avšak o stinných stránkách šedých operátorů se nyní přesvědčili i klienti družstva KKBB Media. Telefónica jim kvůli dluhu společnosti znemožnila využívat služby.
Redakci Mobil.cz kontaktovala nezávisle na sobě řada klientů družstva KKBB Media. To zákazníkům po vstupu do programu poskytovalo výhodné mobilní tarify v síti O2. Zájemci museli pouze jednou ročně uhradit členský poplatek v řádu stokorun a odeslat dárcovskou SMS v hodnotě 50 korun k roční aktivaci služeb.
Vstupem do programu se však správcem jejich telefonních čísel stala společnost KKBB Media, která je firemním zákazníkem Telefóniky. Z pohledu operátora se však KKBB Media chovala jako šedý operátor, protože služby přeprodávala třetím stranám.
Nabídka bezplatného volání mezi účastníky programu, 200 SMS zdarma a 100 až 900 volných minut (podle zvoleného tarifu) do sítí mobilních operátorů zlákaly podle informací redakce tisíce klientů. Často jde o celé rodiny.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/klienti-doplatili-na-sedeho-operatora-dxi-/mobilni-operatori.aspx?c=A130329_165413_mobilni-operatori_LHR