Vyhledávání

Jak maximálně ušetřit na mobilním tarifu

15.07.2015 10:09
(Inzerce) Nesponzorujte svému mobilnímu operátorovi jachtu v Karibiku. Srazte své výdaje za mobilní tarif a neplaťte ani o korunu navíc.
 

1. Zjistěte, co opravdu používáte

 
K čemu jsou vám stovky volných SMS, když je posíláte jenom svátečně. Ověřte se ve výpisech, které služby skutečně využíváte, a neplaťte za to, co vlastně nepotřebujete. Sepište si, kolik minut měsíčně provoláte, kolik SMS pošlete a kolik MB dat prosurfujete.
 

2. Minimalizujte náklady

 
Zamyslete se nad tím, zda nejde současné náklady osekat. Co třeba místo SMS používat chatovací služby WhatsApp nebo Viber? Také dlouhé hovory s příbuznými v pohodě vyřešíte přes Skype. I těmito způsoby snížíte počet potřebných minut a zpráv.
 

3. Pohrozte výpovědí

 
Obvolejte jednotlivé operátory. Nový zákazník pro ně znamená tisíce korun ročně, a proto se vám budou snažit nabídnout co nejlepší tarif, abyste k nim opravdu přestoupili. Až budete mít tyto trumfy v ruce, zavolejte svému současnému operátorovi a informujte ho, že zvažujete přechod ke konkurenci. To není zpráva, kterou by na infolince rádi slyšeli. A protože si vás budou chtít udržet, nabídnou vám i takový tarif, který v oficiálním ceníku nenajdete.
 

4. Prozkoumejte i virtuální operátory

 
Neomezujte se pouze na klasické operátory a využijte výhodných nabídek těch virtuálních. Nejedná se o nic pochybného. Virtuální operátoři nakupují od klasických operátorů služby za velkoobchodní služby, a proto si určují nové (a zpravidla výhodnější) ceny sami.
 

5. Využijte srovnávače

 
Obyčejný smrtelník nemá šanci se v nabídkách všech operátorů zorientovat. Proto používejte pro srovnání nabídek kalkulačky mobilních tarifů. Zadáte do nich vaše současné náklady a nároky na tarif a ony vám podle vašich požadavků během pár sekund sestaví jednoduchý přehled nabídek mobilních operátorů seřazený podle ceny. A vy už si z nich jen vyberete.
Nečekejte na další předraženou fakturu a vyberte si pomocí srovnávače nový mobilní tarif ještě dnes.