Vyhledávání

GTS se stane virtuálním operátorem. Služby spustí v síti T-Mobilu

04.02.2013 16:54

Dalším virtuálním mobilním operátorem v České republice se stane telekomunikační společnost GTS. Své služby bude poskytovat v síti T-Mobilu a výhradně firemním zákazníkům. Telekomunikační operátor a poskytovatel služeb datových center GTS spustí nového virtuálního operátora v průběhu léta. Bližší informace k jednotlivým tarifům slibuje v brzké době. Již nyní je však jisté, že novou nabídku budou moci využít pouze firmy, nikoliv koncoví zákazníci.
Virtuální operátor nemá vlastní mobilní síť, využívá některou z fyzických sítí zavedených operátorů (u nás O2, T-Mobile, Vodafone). S tímto operátorem má uzavřenou oficiální smlouvu a veškeré služby nabízí pod svojí hlavičkou. O spojení GTS a T-Mobilu se spekulovalo několik týdnů. "Takzvaný virtuální operátor je naším dlouhodobým cílem," uvedla před několika dny mluvčí společnosti GTS Lucie Řeřichová.
Jako první virtuální operátor začal v Česku fungovat BLESKmobil, který nabízí vlastní předplacené karty v síti Telefóniky. Nakročeno k vlastnímu operátorovi má také řetězec Tesco, který tuto službu provozuje na řadě evropských trhů včetně Slovenska. Před několika dny si v Česku založil dceřinou společnost Tesco Mobile a zaregistroval ochrannou známku. Ve většině zemí Tesco spolupracuje s Telefónikou a i v Česku je jí podle hlasů z trhu nejblíže. Podle informací MF DNES o vlastním "virtuálovi" uvažují v České poště či v dceřiné společnosti Českých drah ČD Telematika.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/gts-novy-virtualni-operator-dgx-/mobilni-operatori.aspx?c=A130204_140836_mobilni-operatori_apo