Vyhledávání

Equa bank nabídne mobilní tarify. Volání, SMS a 700 MB za 479 Kč

23.09.2015 11:11
Equa bank patří mezi menší tuzemské banky, razí ale filozofii kvality za rozumnou cenu. Od února letošního roku nabízí běžný účet zdarma, dokonce včetně bezplatných výběrů ze všech bankomatů v tuzemsku a slušně úročený spořicí účet. Na přelomu října a listopadu pak chystá Equa vstup do vod mobilních telekomunikačních služeb, a to prostřednictvím U:fona. Toho mají mnozí zafixovaného jako operátora s nestandardní sítí CDMA, to ale v tomto případě naplatí.
U:fon totiž působí také jako GSM/UMTS virtuál v síti T-Mobilu a právě jeho infrastrukturu budou zákazníci Equa s mobilním tarifem fakticky využívat. Je ale třeba počítat s jedním omezením – mobilní data na nejmodernější technologii LTE budou zákazníkům zapovězena. Na druhou stranu v tomto jde o běžnou praxi síťových operátorů, kteří nastavili podmínky takovým způsobem, že jsou pro virtuály prakticky neakceptovatelné.
Operátoři se zase předvedli. Mají povinnost nabídnout virtuálům LTE, ale udělali to tak, že se nabídka prostě nevyplatí. Jaké požadují částky a jaká je naděje na změnu?
Equa nabídne právě dva tarify. První nabídne 100 minut volání do všech sítí za 99 Kč měsíčně. Ten druhý pak bezplatné hovory a SMS do všech sítí v ČR a k tomu navíc 700 MB dat za 479 Kč měsíčně. Ke každému bankovnímu účtu bude možné využít mobilní tarify až pro tři telefonní čísla. Ceník najdete níže:
Equa bank půspbí v tuzemsku už přes čtyři roky a aktuálně obsluhuje na 160 tisíc klientů a má k dispozici 57 obchodních míst. Spolu s mobilními tarify představila Equa i několik dalších novinek, dočtete se o nich v tomto článku.