Vyhledávání

Dohnali jsme Evropu. Neomezený tarif O2 se může měřit se zahraničím

12.04.2013 16:01

Do tohoto týdne bylo mobilní volání v Česku jedno z nejdražších v Evropě. Nové tarify O2 Free to však změnily. Především neomezený tarif Free CZ se minimálně ve středoevropském regionu vůbec neztratí. Na Slovensku nebo v Německu mají neomezené tarify dražší.
Porovnávat cenové hladiny tarifů v jednotlivých zemích není úplně snadné. Každý trh má svá specifika, kterých se pak většinou drží všichni tamní operátoři. Je patrné, že lokální konkurenci si operátoři hlídají velmi pečlivě. Když jeden nabídne slevu při online aktivaci, hned ji nabízejí i ostatní. A tak dále.
Nový tarif O2 Free CZ nevychází z porovnání vůbec špatně, patří v našem regionu k těm levnějším. Proti nejlevnějšímu neomezenému tarifu polského operátora Play je dražší o 200 korun. Naopak německý T-Mobile je víc než jednou tak drahý. Operátoři na Slovensku mají dražší nabídky, ale zase přidávají mnohé další výhody a větší objemy dat. Levnější tarify pak už nesplňují podmínku neomezeného volání a SMS.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/porovnani-o2-free-cz-nemecko-polsko-slovensko-rakousko-pg6-/mobilni-operatori.aspx?c=A130412_114833_mobilni-operatori_jm