Vyhledávání

Device Manager: oficiální aplikace od Googlu najde ztracený Android

05.08.2013 16:59

Dlouho volali uživatelé Androidu po aplikaci, která by uměla vystopovat jejich mobilního miláčka, podobně jako to umí Apple Find My iPhone. Dočkali se, Google představil Android Device Manager. Přesně v duchu konkurence budete schopni na dálku nechat svůj ztracený telefon vyzvánět, smazat z něho všechna data, nebo ho lokalizovat pomocí Google map. Vzdálené zamknutí zatím dostupné není, ale mělo by přijít později.
Možná se ptáte proč Google zrovna zvolil kombinaci lokalizace s vyzváněním. Odpověď je prostá – když svůj telefon ztratíte někde mezi gaučem a ložnicí, pak vám lokalizace příliš neodhalí. Zde tedy přijde ke slovu hlasité vyzvánění.
Služba sice byla ohlášena před nedávnem, oficiálně dostupná bude ale až na konci srpna. Podporovány budou všechny přístroje s Androidem verze 2.2 a vyšší. Kromě webové verze služby by se měla objevit také mobilní aplikace, vyhledávat ztracený Android tedy půjde i pomocí jiného telefonu. Podrobnosti Google oznámí později.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/bleskovky/device-manager-oficialni-aplikace-od-googlu-najde-ztraceny-android/sc-4-a-1324396/default.aspx