Vyhledávání

Deutsche Telekom koupil za 15 miliard firmu GTS působící v ČR

11.11.2013 09:50

Německý operátor Deutsche Telekom koupil telekomunikační společnost GTS Central Europe za 546 miliónů eur (téměř 15 miliard Kč). Oznámila to v neděli německá firma. Společnost GTS působí rovněž v České republice, v minulosti se o ni údajně zajímala investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.
Deutsche Telekom touto akvizicí posílí svou pozici ve střední a východní Evropě. Skupina GTS je podle svých internetových stránek v tomto regionu jedním z předních poskytovatelů řešení založených na infrastruktuře a vlastní a provozuje rozsáhlou optickou síť a datová centra pokrývající celý region.
"Tato akvizice posiluje naši schopnost poskytovat inovativní celoevropské přeshraniční telekomunikační služby. Naše stávající lokální společnosti v České republice a Polsku, které se zatím zaměřují primárně na mobilní služby, budou profitovat zejména z dodatečné fixní infrastruktury. Také proto GTS představuje ideální přírůstek do našeho portfolia," uvedla členka představenstva německé společnosti Claudia Nematová.

Zdroj: https://www.novinky.cz/ekonomika/318804-deutsche-telekom-koupil-za-15-miliard-firmu-gts-pusobici-v-cr.html