Vyhledávání

David drtí Goliáše? ČTÚ nařídil Telefónice obnovit služby pro LeeToo

14.01.2013 19:01

ČTÚ nařídil Telefónice, aby obnovila poskytování mobilních služeb společnosti LeeToo. Pokračuje tím již téměř rok dlouhý obchodní spor. Malá firma verdikt ČTÚ považuje za historické vítězství. Operátor minulý týden LeeToo odpojil tisícovku SIM karet kvůli údajnému porušení podmínek smlouvy. Telefónica pro E15.cz vysvětlila, že mimo jiných pochybení jí LeeToo nyní dluží 10 milionů korun. LeeToo působila jako takzvaný šedý operátor. Nakupovala od Telefóniky služby za zvýhodněných podmínek, které operátor poskytuje velkým firemním zákazníkům, a dál je nabízela koncovým uživatelům. Podle Telefóniky tak LeeToo postupovala v rozporu s uzavřenou smlouvou.
ČTÚ vydal rozhodnutí v prvním stupni, proti kterému se mohou firmy odvolat. Pokud Telefónica neobnoví poskytování služeb, může od úřadu dostat pokutu v řádu desítek až stovek tisíc korun. V odůvodnění úřad uvedl, že Telefónica neměla důvod odstoupit od rámcové dohody, protože nebylo prokázáno, že by navrhovatel porušil své smluvní povinnosti.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/bleskovky/david-drti-goliase-ctu-naridil-telefonice-obnovit-sluzby-pro-leetoo/sc-4-a-1322627/default.aspx