Vyhledávání

Dalším virtuálním operátorem v Česku bude obchodní síť COOP

26.03.2013 08:42

Obchodní řetězec COOP se hodlá stát dalším virtuálním operátorem v Česku. S kterým z velkých operátorů bude spolupracovat, zatím řetězec neoznámil. Spuštění nové služby chce skupina COOP oficiálně ohlásit v květnu. "S jedním z operátorů jsme v tuto chvíli nejblíže dohodě. O jakého půjde, ale nemohu prozradit," řekl deníku šéf COOP Zdeněk Juračka.
Skupina COOP v ČR provozuje téměř 2800 družstevních prodejen. Navíc nabízí třeba listovní služby a plánuje prodávat také plyn a elektřinu. Zhruba před dvěma týdny oznámil spuštění virtuálního operátora konkurenční řetězec Tesco (více čtěte zde). Službu spustí v létě ve spolupráci s operátorem Telefónica.
Zájem mají i jiné firmy. Vydavatelství Mafra jedná s operátorem T-Mobile, se kterým se již dohodla na spolupráci také firma GTS. Záměr působit jako virtuální operátor oznámil i distributor energií Centropol či provozovatel sítě CDMA U:fon. Hovoří se rovněž o České poště nebo UPC. V Česku zatím funguje jediný virtuální operátor BLESKmobil. Provozuje ho vydavatelství Ringier Axel Springer CZ v síti Telefóniky od 7. listopadu. Za minutu volání do všech sítí si účtuje 2,50 Kč a za esemesky 1,50 Kč.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/obchodni-retezec-coop-bude-dalsim-virtualnim-operatorem-pk8-/mobilni-operatori.aspx?c=A130326_071102_mobilni-operatori_skr