Vyhledávání

Další zlevnění volání. Základní tarif Air Telecom stojí 140 korun

18.04.2013 14:29

Air Telecom, nový virtuální operátor napojený na síť U:fona, představil dnes všechny své tarify. Především u nižších paušálů poráží konkurenty cenou balíčků i minutovou sazbou. Jenže není jasné, v které síti funguje, nechce to prozradit. A velcí operátoři se k němu nehlásí.
Poněkud narychlo a zmateně představil své nové tarify operátor Air Telecom. To je bývalý Ufon, kterého loni koupil právě Air Telecom. Atypická CDMA síť zůstává pod značkou U:fon, standardní GSM služby ve virtuálním režimu bude firma prodávat pod značkou Air Telecom.
Air Telecom nechce prozradit, v jaké sítí hostuje. O2 a Vodafone to podle informací Mobil.cz nejsou, T-Mobile to nepotvrzuje ani nevyvrací. S ohledem na takt účtování minut 60+30 se přikláníme k poslední variantě, síť T-Mobile pak dnes potvrdil na konferenci i regulátor ČTÚ. Už to je však poněkud podivné chování, protože virtuálové se ke své mateřské síti většinou bez problémů přiznávají. A stejně tak velcí operátoři většinou nepopírají svůj vztah ke konkrétnímu virtuálovi.
Air Telecom bude do května nové tarify nabízet jen přes svůj internetový obchod a přes infolinku. Služba by však měla být funkční okamžitě, respektive podle rychlosti aktivace v řádu dnů. Přenos čísla od jiného operátora je samozřejmě možný. Operátor tvrdí, že předplacené služby zatím nabízet nechce, a tak budou v prodeji jen tarify.

Zdroj: https://mobil.idnes.cz/air-telecom-tarify-0nn-/mobilni-operatori.aspx?c=A130418_124959_mobilni-operatori_jm