Vyhledávání

Další operátor končí s placenými linkami, které nabízejí půjčky

15.11.2013 14:36

Největší tuzemský operátor T-Mobile odstřihl na začátku minulého měsíce všechna placená telefonní čísla společnosti Maghera Royal, která začínala devítkou a prostřednictvím kterých tato firma nabízela lidem půjčky. Ke stejnému kroku se nyní odhodlala také Telefónica O2.
„Operátor O2 se na základě spolupráce s agregátorem, kterým je společnost GTS, rozhodl deaktivovat všechna čísla společnosti Maghera v naší síti. K této deaktivaci dojde nejpozději o půlnoci z 15. na 16. listopadu. Roli hrály mimo jiné důkazy, které předložil pořad A DOST!,“ řekl Ctibor Jappel z tiskového oddělení společnosti Telefónica Czech Republic.
Kromě Telefóniky a T-Mobilu již učinil také Vodafone kroky nutné k tomu, aby se jeho zákazníci na placené linky společnosti Maghera Royal nedovolali. Nyní však běží výpovědní lhůta.
Na jednání tohoto podniku upozorňoval reportážemi pořad A DOST! na internetové televizi Stream.cz a časopis Dtest už od roku 2012. Všechny díly jsou ke zhlédnutí zde.
Při žádostech o půjčku museli lidé volat na linku, která byla zpoplatněna částkou 95 Kč/min. Operátoři hovory protahovali, a tak například při zkušebním hovoru pořadu A DOST! volal figurant hodinu a 26 minut, což ho vyšlo na 8170 Kč. Půjčku přesto nezískal.
Někteří postižení ale uvedli, že provolat se jim podařilo i několikanásobně vyšší částky, pohybující se v řádech desítek tisíc korun.

Zdroj: https://www.novinky.cz/internet-a-pc/mobil/319346-dalsi-operator-konci-s-placenymi-linkami-ktere-nabizeji-pujcky.html