Vyhledávání

ČTÚ vypsal podmínky aukce. Jsou výhodnější pro 4. operátora

09.04.2013 10:57

ČTÚ zformuloval podmínky nové aukce. Měla by proběhnout rychleji, s méně obstrukcemi a více motivuje ke vstupu případného 4. hráče.
Český telekomunikační úřad dnes přesně měsíc od zrušení aukce kmitočtů vypisuje podmínky pro její nové kolo. Nově nastavené mantinely by měly zabránit nezávaznému přehazování a zároveň jsou výhodnější pro případného čtvrtého operátora. Podle zákona o elektronických komunikacích proběhne k nově vypsaným podmínkám opět veřejná konzultace.
ČTÚ chce předejít tomu, že by se po fiasku v prvním kole do nového kola aukce nepřihlásil žádný nový zájemce. Případného čtvrtého operátora proto motivuje vyhrazením části spektra v pásmu 800 MHz, při současném zachování limitu dosažitelného spektra v pásmu 1800 MHz. Dále dochází k doplnění a zpřesnění podmínek vlastní aukční procedury, které mají zajistit, aby se aukce neprotahovala donekonečna a aby přinesla reálný uspokojivý výsledek.

Zdroj: https://www.mobilmania.cz/clanky/ctu-vypsal-podminky-aukce-jsou-vyhodnejsi-pro-4-operatora/sc-3-a-1323412/default.aspx