Vyhledávání

Česká Telefónica se má přejmenovat na O2 Czech Republic. Rozhodne valná hromada

18.04.2014 09:21

Telefónica Czech Republic, ve které má majoritní podíl PPF Petra Kellnera, pravděpodobně změní název na O2 Czech Republic. Mluvčí firmy informaci nepotvrdil, ale změnu názvu naznačila už březnová jednání. Přejmenování se bude týkat i slovenské společnosti.
Telefónica Czech Republic se podle všeho přejmenuje na O2 Czech Republic. Rozhodovat by o tom měla mimořádná valná hromada společnosti, která však zatím svolána nebyla. ČTK to řekl dobře informovaný zdroj. Potvrdil tak informaci serveru Motejlek.com.
Mluvčí firmy Hany Farghali nechtěl informaci komentovat. O případné změně názvu by se podle něj akcionáři dozvěděli až z pozvánky na valnou hromadu, která by ji měla schvalovat.
Návrh nových stanov na poslední valnou hromadu v březnu nejprve počítal se změnou názvu na M Telecom, akcionáři ale nakonec hlasovali pro stanovy s původním názvem Telefónica Czech Republic. Již tehdy ale zástupci firmy uváděli, že se operátor zřejmě přejmenuje.
Zvažovaná změna názvu souvisí s nedávnou změnou vlastníka, kdy majoritní podíl od španělské Telefóniky získala skupina PPF. Česká Telefónica již v současnosti název O2 používá jako obchodní značku pro nabídku svých služeb. Přejmenovat by se měla i dceřiná společnost Telefóniky na O2 Slovakia.
PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera získala v české Telefónice 65,9 procenta akcií, ve slovenské sto procent. Cena za transakci byla 63,6 miliardy korun. Dřívější majoritní vlastník Telefónica SA si ve firmě podržela podíl pět procent.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi/c1-62046560-ceska-telefonica-se-ma-prejmenovat-na-o2-czech-republic-rozhodne-valna-hromada