Vyhledávání

Bezkontaktní technologie: Připravte sebe a své mobily na invazi nálepek s čipy

04.02.2013 14:47
Brzo začneme na zastávkách autobusů, restauracích, sloupech veřejného osvětlení vídat malé nálepky s bezkontaktními čipy. Z nich si do mobilu načteme informace o výrobku či správný formát a číslo SMS pro objednání jízdenky. A nejen to. Postupné proniknutí bezkontaktní technologie (NFC) do života Čechů. Tak vidí letošní rok Michal Kubáň, spoluzakladatel společnosti Inmedity, která jako první v Česku otevřela internetový obchod s bezkontaktními nálepkami a čipy. Ty si za pár korun mohou nyní objednat jednotlivci hračičkové, ale i firmy.

Přiložit mobilní telefon k nálepce nebo letáku s čipem a "napípnout si" potřebné informace, rychle, bezpečně. To je podle Kubáně velmi blízká budoucnost českých uživatelů chytrých mobilních telefonů. Pomalejší nástup této technologie podle něj má na svědomí trochu zdrženlivý postoj některých výrobců telefonů, například Apple, který je často brán jako určovatel trendů, stále váhá se začleněním NFC do svých zařízení. Na druhou stranu například v Číně nebo Asii obecně je NFC poměrně rozšířeno a tamní výrobci (například Samsung) NFC standardně do telefonů začleňují.

Zdroj: https://penize.ihned.cz/ostatni/c1-59249340-bezkontaktni-technologie-pripravte-sebe-a-sve-mobily-na-invazi-nalepek-s-cipy