Vyhledávání

Virtuální operátor, to není jenom levný tarif pro levné volání a SMS, ale i SEO, PPC a online reklama

11.06.2013 08:39

Nejlevnější virtuální operátor a levné mobilní služby propagované pomocí SEO

Virtuální operátor NET měl za cíl pomocí SEO optimalizace oslovit všechny zákazníky, kteří se rozhodli změnit tarif na nějaký levnější. S budováním webu a jeho SEO jsme začali už před víc než rokem, když bylo z dostupných informací zřejmé, že služba virtuálního operátora bude legální. Původně neměl virtuální operátor ani žádný konkrétní název a tento nakonec vzniknul z domény (tedy Virtuální operátor NET) a je pravdou, že jsme tenkrát měli méně dbát na SEO zaměřené na mobilní služby a tarify a místo toho raději nakupovat internetové domény. Realita dnešních dnů je totiž takové, že nástup nejrůznějších virtuálních operátorů předčil veškerá očekávání. Skutečně očekávaný levný mobilní tarif přitom nenabízí nikdo z nich. Tedy ani my ne. Důvodem je fakt, že ceny za mobilní volání a SMS v mezičase jako první snížila velká trojka O2, T-Mobile a Vodafone, takže se zmenšil prostor na výrazně zajímavé ceny volání, které by donutily klienty klasických operátorů tyto opustit a začít využívat služby, které měl nabízet Virtuální operátor NET.

Levné volání, SMS, mobilní internet a data propagované pomocí PPC

Ke startu PPC kampaní, jenž máme připraveny v rámci propagace volání, SMS a dat tedy dosud nedošlo. Není důvod nabízet mobilní služby, které nejsou tak levné, že by nás samotné zaujaly. PPC mělo přitom přirozeně doplnit SEO webu a Virtuální operátor NET tak měl zacílit na všechny zájemce o nejlevnější možné volání, data, mobilní internet a samozřejmě i SMS (které jsme ale stejně chtěli nabídnout v rámci celého tarifu na volání zdarma). PPC reklama není drahé, ale nemáme nejlevnější dostupný tarif, takže zatím tato forma online reklamy spí a čeká. Na druhou stranu je fakt, že sice nemáme nejlevnější mobilní data, volání ani internet, ale PPC a SEO umíme, takže můžeme na mobilní trh nabídnout to, v čem je naše firma dobrá.

Levná online reklama pro levnější mobilní služby

Online reklama je obecně levná. Jako nosič reklamy je internet nejlevnější dostupné médium. K tomu si ještě přičtěte možnost velmi přesného cílení na konkrétní poptávané služby (nejlevnější mobilní internet, levnější volání, SMS zdarma, levná data apod.) a možná vám dojde, proč měl projekt Virtuální operátor NET využívat právě možností online propagace. Virtuální operátor měl nabídnout levnější mobilní tarify a služby a těch nedocílíte tak, že nacpete nesmyslné sumy do všech myslitelných formátů reklamy. Protože ale nemáme žádný levný tarif, zbyla v naší nabídce právě levná online reklama pro webové stránky, která zahrnuje kombinaci SEO optimalizace a PPC kampaní. Tyhle služby nevyužijí zájemci o levnější tarif, ale ti, kde levnější tarify pro volání, data a internet nabízejí. Tedy jakýkoliv klasický nebo virtuální operátor.