Vyhledávání

Podzim přinese levnější tarify. Volání zlevní příchod nové "virtuální" konkurence.

26.08.2013 17:02

Neomezené tarify na volání a SMS začínají "vychládat". Co přinese podzim?

Na jaře letošního roku nasadili stávající mobilní operátoři neomezené tarify a proběhla první vlna zlevňování tarifů v historii mobilní komunikace. Neomezené tarif jako první nabídnul mobilní operátor Telefónica O2, kterou následovat Vodafone a T-Mobile. Konkurenc enicméně jenom dorovnala ceny za neomezené volání a SMS, které nasadilo O2. Médii byly levnější tarify nazvány mobilní revoluce, v reálu to ale zase taková pecka nebyla. Tedy zpeětně viděno. Ona sleva ve výši 66%, která určila ceny za neomezené volání v rámci flatové nabídky byla po letech stangace trhu víc než lákavá. Nicméně další revoluci měli přinést virtuální operátoři. jenže tady už to nebyla revoluce, ale zase jenom paběrkování na trhu mezi těmi, pro které se zdál neomezené tarif zbytečně drahý.

Virtuální operátor NET a levnější volání, SMS a data zatím nejsou

Náš online projekt Virtuální operátor NET navzdory očekávání žádné skutečné volání, textové zprávy ani mobilní internet nepřinesl. Projekt nicméně dostál svému jménu a skutečně funguje jako virtuální, rozumněj "jenom jako" operátor, který hledá partnera s nímž by mohl na trh přinést skutečně levné volání a SMS idálně jako neomezený flat tarif. Jednání probíhají a tak by mohl být první ceník virtuálního operátora NET uveřejněn ještě do konce roku. Tedy během nastávajícího podzimu. Virutální operátor NET si jako cíl vytyčil neomezené volání, SMS a data, niícméně vzhledem k probíhajícícm jednáním bychom zatím neradi slibovali levnější tarify, dokud neznáme konečné ceny.

Levnější volání, SMS a mobilní internet v rámci online nabídky pro firmy a OSVČ

Virtuální operátor NET zatím nabízí levnější volání a SMS v rámci neveřejné nabídky. Nabídka zahrnuje neomezené volání, SMS  a data od operátora Vodafone v jehož síti figuruje Virtuální operátor NET jako obchodní partner. Nicméně se jendá o dočasné a ne příliš šťastné řešení, které rozhodně ani v náznaku nepředstavuje vizi, s níž virutál NET přišel a v jejmž rámci chtěl nabídnout levnější mobilní služby pro všechny. nelšo přitom jenom o levné volání a další mobilní služby, ale hlavně jednoduchou a srozumitelnou nabídku, kde si každý může vybrat neomezené tarif podle toho co požaduje (volání, data, SMS případně all-in-one) a tu pak pomocí online propagace vrhnout na trh.